GUIDE: Så fixar du zoomstilen

Det kan vara lätt att bli bekväm när plugget och arbetet bedrivs från vardagsrummet, med digitala föreläsningar och videokonferenser. Social distansering är dock ingen ursäkt till att försaka sitt utseende. #studietids Hedvig Holgersson har gjort guiden som hjälper dig att hålla stilen på topp i en tid av videomöten!

Medvetet slarviga kläder är varken respektfullt mot dig själv eller artigt mot andra. Vi mår alla bättre av att ta hand om oss själva. En vårdad hemmastil är därmed A och O i dessa tider. Se till så att du sticker ut i zoom-mötet ( i den positiva bemärkelsen) med de här enkla tipsen.

FOTO: Robert Sheie / Menswear Market

1. Välj rätt mjukisbyxor

Bekväma byxor är en nödvändighet vid hemarbete. Det betyder emellertid inte att mjukisbyxor av alla sorter är socialt acceptabla. Välj byxor i stretchiga och mjuka tyger, gärna i en vidare modell eller med en kostymskärning. Och nej, farfars prassliga minishorts från 70-talet hör ej hemma här, eller i något annat sammanhang för den delen.

FOTO: WOS

2. Fräcka accesoarer

Iögonfallande örhängen, tjusiga hårtillbehör eller ett par fräcka glasögon är ett perfekt sätt att uttrycka sin personliga stil på videomötet. More is more!

FOTO: Hedvig Holgersson

3. Plagg som tar plats

Är accessoarer inte riktigt din grej kan du sticka ut med en cool överdel. Satsa på en härlig färg eller en fräsig modell. Varför inte den där skjortan du köpte second hand förra året? Eller en cool statement-tisha?

FOTO: WOS

4. Flottigt hår?

Låt oss vara ärliga, man duschar inte lika ofta. Håret är ständigt platt och flottigt. Det här döljs lätt med en uppsättning eller en stram, välkammad frisyr. Du kan även komma över problemet med hjälp av ett hårsmycke eller en tuff huvudbonad. Cowboyhatten lämpar sig dock inte för videomöten.

FOTO: Pixabay

5. Varma fötter

Sockar och tofflor är helt okej i videosammanhang, så länge de inte viftas med framför kameran. Här är komfort och funktion det allra viktigaste, men välj gärna något du kan tvätta eller som har viss ventiliation. Du kan tacka mig efter krisen!

FOTO: Kropekk_pl / Pixabay

6. Ansiktsbehåring

Rakningen sker allt mer sällan ju längre tid man spenderar hemma. Tredagarsstubben blev en sexdagarsstubb och helt plötsligt sitter man där med helskägg. Är ansiktsbehåring din grej, grattis, kör hårt! Men är du känd som personen som alltid dyker upp renrakad och slät, upprätthåll det. Ingen älskar en moppemuscha.

Hedvig Nittve