BLABALBA - Författarmöte med Kjell Westö

Vad är egentligen litteratur? Hur vet man att den är bra eller dålig och vem bestämmer i så fall det? Var går gränsen för vad som är litteratur och hur skiljer sig det moderna skrivandet från det mer klassiska?

I kulturprogrammet BLABALBA pratar Jim Hagström med litteraturvetare, spoken word-artister och etablerade författare om litteraturens betydelse för den samtida människan. Det diskuteras bland annat fin- och fullitteratur, skillnaden mellan dikt och sång samt hur viktigt det skrivna ordet faktiskt är. Jim besöker också några av de platser i Stockholm som inom litteraturen anses vara extra betydelsefulla.

I säsongsavslutningen av BLABALBA träffar Jim en av Nordens mest etablerade författare och poeter, Kjell Westö som bland annat skrivit “Drakarna över Helsingfors” och “Där vi en gång gått”.

Jim och Kjell pratar om skrivandeprocessen, historiens betydelse och om vikten av att porträttera människor på ett verklighetstroget sätt. Det är ett gemytligt samtal som väcker många frågor och funderingar, frågor som förhoppningsvis kan diskuteras vidare i ett framtida möte senare i höst.

Vi som arbetat med BLABALBA hoppas att ni som tittat fått svar på några av de frågor som diskuterats i den här kulturserien. Förhoppningsvis återkommer vi till hösten!

Axel Wråkhufvud