Nu växer föreningsmässan – "Campus är ju så många saker"

Såhär såg det ut på en tidigare kårföreningsmässa. Vårens mässa hålls efter helgen. Foto: Sofi Röjlar.

Nu byter den återkommande kårföreningsmässan namn och arrangören bjuder dessutom in nya utställare.

– Alla råd är också en stor del av SUS verksamhet, säger Sofia Holmdahl, teamledare på SUS.

Terminens kårföreningsmässa går av stapeln på måndag eftermiddag. Men nytt för i år är att mässan byter namn till Your Campus. Det tidigare namnet lade fokus på kårföreningarnas arbete, men med namnbytet vill arrangören SUS uppmärksamma fler som är engagerade i studentlivet. 

– Namnet i sig har varit lite begränsande. Campus är ju så många saker, säger Sofia Holmdahl.

Sofia Holmdahl är teamledaren för kårens medlemsservice. Foto: Sofi Röjlar

En aktör som SUS vill uppmärksamma är studentråden, som för första gången bjudits in att delta på mässan.

De 45 råden på universitetet står för det största studentinflytandet. De representerar studenters intressen i forum där beslut ska tas om deras utbildning, exempelvis vid förändringar av ett program.

– Huvuduppdraget för råden är såklart studentinflytandet, men det är väldigt tydligt att råden gör mycket studiesociala aktiviteter och bidrar till en god och fin campusmiljö. Då är det inte mer än självklart att de också ska bjudas in till det här, förklarar Sofia Holmdahl och fortsätter:

– Människorna i råden behöver bli fler. Att då göra studiesocial verksamhet för att locka in till det som är kärnuppdraget är ju också jättecentralt.

Dock har ännu inga studentråd nappat på inbjudan att delta.

22 utställare

Mässan riktar sig till alla studenter och hålls runt mitten av varje termin. Utöver kåren kommer man kunna träffa några av dess största samarbetsföreningar, Statsvetenskapliga respektive Humanistiska föreningen, och kårpartierna.

Andra föreningar som kommer synas till är bland annat Stockholm Academics for Palestine, Stockholm Debate Society och Schackklubben SU.

– Det är en viktig del i att synliggöra allt viktigt engagemang som finns på campus, säger Sofia Holmdahl, teamledare för SUS medlemsservice. 

Precis som i höstas kommer mässan att hållas i Södra Huset. Mässan har dock hållits på andra håll tidigare år, och det utesluts inte att framtida upplagor kan komma att hållas på campus Albano. 

– Det är ju inte så att den alltid behöver vara i Södra Huset, och vi kommer också se till att fortsätta vår närvaro på Albano för det är ju många studenter där också, och se om vi i framtiden kanske kan ha Your Campus där eller andra typer av aktiviteter för att synliggöra studentlivet, säger Sofia Holmdahl.

Felicia Larsson