Här kommer nya campuskampen gå av stapeln – “Jag är peppad”

Mika Konings visar var tävlingarna kommer utspela sig, om det inte blir för dåligt väder. Foto: Jakob Eriksson.

Snart är det dags för det första “SUS-Campionship” någonsin, en tävling på campus för alla i SUS.  
– Ju fler, desto roligare blir det, säger Mika Konings, projektledare för tävlingen. 

SUS-Championship började som en idé i Centrala studentrådet. Tanken var att de ville ge något tillbaka till de som arbetar i studentråden och lägger ner mycket tid på detta.

– Vi ville tacka dem genom att anordna det här evenemanget. Vi tänkte att vi kunde ha en stor tävling som skulle vara rolig för alla, säger studenten Mika Konings, projektledare för tävlingen.

Vilka tävlingsmoment som väntar är dock hemligt.

– Jag kan inte avslöja för mycket, inte ens jag vet inte vilka tävlingsgrenar vi kommer att ha med i dagsläget, säger Mika Konings.

Men han berättar att tävlingsalternativen kommer vara lika breda som det finns organisationer inom SUS.

– Förutom studentråden kan även student- och kårföreningar skicka ett lag eller vara värd för en tävling. Sen finns det ju ett debattsällskap, vi har Klubbmästeriet, vi har SSIF. Alla inom dessa organisationer kan anmäla sig och påverka vad det blir för typ av tävlingar.

Även studenter som inte är med i en kårförening eller studentråd kan delta i tävlingen.

– Fråga ditt studentråd, så borde de kunna hänvisa dig vidare, berättar Mika Konings.

Just nu är Mika Konings och hans team igång med att skriva ut och skicka ut fysiska inbjudningar som ska kommer gå ut till fakultetsföreningarna, kårföreningarna och råden. De dyker upp inom ett par veckor och på dem kommer det kommer att finnas en QR-kod där de kan registrera sig. 

– Vi tänkte att det skulle vara en trevlig gest att ha inbjudningarna på papper eftersom ett mejl så lätt försvinner. En fin pappersinbjudan är värt mycket mer, förhoppningsvis kommer det att uppmuntra fler att gå med, berättar Mika Konings.

SUS-Championship kommer att hållas precis innan Kristi Himmelsfärdshelgen den 8 maj, planen att kicka igång evenemanget med en lunch. 

– Ännu en anledning till att komma, en gratis lunch. Därefter blir det själva tävlingen och sen har vi eventuellt en pub här efteråt på Frescati, berättar Mika Konings.

Tävlingen är planerad att hållas på grönområdet intill Universitetsgången på Frescati. Om det blir regn kommer de att sätta upp tält och hålla vissa tävlingsgrenar inomhus. 

– Vi planerar att vara ute om det är fint väder, men eftersom vi bor i Sverige så vet man aldrig, säger Mika Konings.

Mika och hans team planerar att köpa några pokaler för det vinnande lagen att visa upp, kanske även medaljer för de vinnande lagens medlemmar. De kikar också på om de kan fixa fram pins till alla deltagare. 

 – Jag är peppad, jag vet att det lilla teamet jag jobbar med för att få detta att hända också är peppade och vi hoppas verkligen att du som kommer också ska bli peppad! Alla deltagare som vill vara med och göra det här evenemanget till det bästa möjliga kommer att uppskattas, och vi hoppas också att ni som deltar ger allt så att ni kan vinna en pokal, berättar Mika Konings.

Jakob Eriksson