Förslag: Mer studentliv för en billigare peng

Max 50 kronor ska det kosta för SUS-medlemmar att lägga till ett extra medlemskap i en samarbetsförening. Det tycker Studentpartiet, som föreslog det till kårfullmäktige under torsdagskvällen. Utfallet blev att detta ska implementeras i nästa budgetförslag. 

I dagsläget kan en student som går med i studentkåren SUS bli medlem i en av fem valfria samarbetsföreningar, utan extra kostnad.  

Det handlar om Naturvetenskapliga föreningen, Samhällsvetenskapliga föreningen, Humanistiska föreningen, Föreningen lärarstudenterna och Socionomstudenternas fakultetsförening.    

Men vill man lägga till ett ytterligare medlemskap kostar det 125 kronor – lika mycket som ett terminsmedlemskap i SUS. 

Det tycker Studentpartiet är för dyrt, och vill att det ska ändras. 

– Studentpartiet vill uppmuntra studenter på SU att ha fler medlemskap i fler föreningar för att kunna ta del av studentlivet som finns. Det handlar om att främja studenternas möjlighet att engagera sig och det underlättas med ett billigare ytterligare medlemskap, säger Nora Hofling, ordförande för Studentpartiet och ledamot i kårstyrelsen. 

Därför föreslog Studentpartiet till kårfullmäktige under torsdagskvällen att ett ytterligare medlemskap ska kosta max 50 kronor. 

Fullmäktige var positiva till förslaget, men eftersom det är en budgetfråga måste detta beslutas av fullmäktige efter valet i vår.

Därför beslutade de istället att SUS styrelse ska föreslå en sänkt avgift i budgeten för verksamhetsåret 2024/2025 till valfullmäktige i vår.

Sofi Röjlar