Vattenläcka upptäckt i Aula Magna – kommer vara stängd i månader

Först när rivningsarbetet börjat kommer man veta hur omfattande vattenskadorna är. Foto: Sofi Röjlar

En vattenläcka har upptäckts i Aula Magna. Vattnet har orsakat skador som kräver ett omfattande reparationsarbete, vilket betyder att mötesanläggningen kommer hållas stängd i flera månader.

I slutet på januari upptäcktes en vattenläcka i hörsalen i Aula Magna. Vatten har tagit sig in från taket och orsakat skador på scengolvet och den bakre väggen.

Skadorna kommer kräva ett omfattande arbete och behöver påbörjas snabbt eftersom delar av lokalen är fortsatt fuktiga.

Reparationsarbetet kan innebära störande ljud och därför kommer hela Aula Magna hållas stängd från och med 26 februari fram till första veckan i juni.

Ett evenemang som därmed kan påverkas är vårens examensceremoni för master- och magisterstudenter, som är planerad den 24 maj.

De som bokat Aula Magna för evenemang kommer att kontaktas av universitetet. Hur det blir med examensceremonin är än så länge oklart, då universitetet nu fokuserar på att hitta lösningar för de evenemang som ligger närmast i tid.

Det kan dock bli aktuellt att hålla byggnaden stängd en längre tid än planerat om det visar sig att omfattningen på vattenskadan är större än man trott under rivningsarbetet.

Sofi Röjlar