10 lunchställen på campus

Du ska inte behöva gå hungrig på campus. För dig som inte har matlåda med dig finns det ett antal valmöjligheter. I den här guiden har vi samlat alla lunchställen på och i närheten av campus Albano och Frescati.

Prisuppgifterna är inhämtade hösten 2023.


Campus Frescati


Buffélunch på Food & Co Lantis

Centralt på campus, invid Allhuset, hittar du Lantis. Lunchöppet vardagar mellan 11.30 till 13.30. Dagens lunchbuffé kostar 110 kronor för studenter, och innehåller oftast tre alternativ: vegetariskt, kött och husmanskost. Menyn hittar du här.

Adress: Allhuset, Universitetsvägen 7

Lantis hittar du på Universitetsvägen 7, i Allhuset. Foto: Jennifer Snårbacka


Soppa på Prego i Södra husen

I Södra husen hittar du lunch vid Prego — i D-huset. De erbjuder sopplunch med bröd och kaffe för 65 kronor. Vill du plocka med dig lunchen kan du köpa en paj med sallad, det kostar 63 kronor, eller en grillad levain för 73 kronor. Här hittar du menyn.

Ett annat Pregokafé hittar du i Arrheniuslaboratorierna, i hus C.

Prego finns i D-huset, plan 1. Foto: Jennifer Snårbacka


Wraps på Accelerator café

Accelerator ligger nära Geovetenskapernas hus och Frescatihallen. Lunchen serveras mellan klockan 11 till 14 på vardagar. Här får du oftast välja mellan pasta, soppa, sallad eller wrap. Priserna varierar mellan 110 och 145 kronor, och SU-studenter får tio procent rabatt.

Adress: Frescativägen 26 A.

Accelerator ligger på Frescativägen 26 A. Foto: Jennifer Snårbacka


Kebab på restaurang Picnic

På väg från tunnelbanan in till campus ligger restaurang Picnic. De erbjuder dagens lunch samt ett urval av pizza och kebab. Dagens lunch får du till ett pris av 120 kronor, inklusive dryck, sallad, bröd och kaffe — som student får man inte rabatt. Lunchen serveras mellan 10 till 15 på vardagar.

Adress: Universitetsgången 18

Picnic hittar du på Frescativägen 18. Foto: Jennifer Snårbacka


Lättare lunch på Frescati Stories

I Södra husen hittar du Frescati Stories — ett kafé med ett lunchutbud som varierar från vecka till vecka. För en linssoppa betalar du som student 52 kronor, och för exempelvis en ugnsstekt lax med potatis 90 kronor. Här hittar du menyn.

På måndagar till torsdagar håller kafét öppet från 08 till 18.30 — på fredag stänger det vid 17.

Frescati Stories hittar du i A-huset på plan 2. Foto: Jennifer Snårbacka


Buffé med utsikt på Värdshuset Kräftan

Om du tar den natursköna vägen mellan Frescati och Albano hittar du värdshuset Kräftan. Här, intill Brunnsviken, får du som student buffélunch inklusive kaffe och kaka för 130 kronor. Tar du med lunchen kostar det 120 kronor. Det som serveras är vanligtvis soppa, sallad, en varm buffé och bröd — och dagligen erbjuds ett veganskt alternativ. Lunchen serveras mellan 10:30 till 13:30. På deras hemsida hittar du veckans meny.

Adress: Kräftriket 9.

På Värdshuset Kräftan får du sitta och titta ut över Brunnsviken. Foto: Jennifer Snårbacka


Ät parklunch på Skafferiet i Stora skuggan

Om du vill ta en liten promenad på lunch så kan det vara värt att spatsera ut till Stora skuggan. Här ligger Skafferiet, ett kafé inrymt i en gammal lada. Här serveras lunchen mellan 11 till 14. Det är á la carte som gäller — du får bland annat välja mellan torskrygg för 190 kronor och lasagne för 130 kronor. Några studentpriser erbjuds ej, men till lunchen hör sallad, bröd och kaffe. Lunchservering mellan 11 till 14.

Adress: Stora skuggans väg 38.

På skafferiet kan du sitta ute och äta under vår och höst. Foto: Jennifer Snårbacka


Campus Albano


Säsongsanpassad buffé på Proviant Albano

Högst upp i hus 2 på Albano hittar du Proviant Albano. Här serveras buffélunch med säsongsanpassade råvaror mellan 11-14 på vardagar. Ofta mycket vegetariskt och veganskt i utbudet, och vill du äta ute finns det en takservering. Här hittar du meny.

Lunchbuffén betalar du 30 kronor per hektogram för, då ingår dagens lunchutbud, salladsbuffé, bröd och kaffe. Vill du ha sopplunch kostar en vegansk soppa plus kaffe 79 kronor. Studenter får 25 procent rabatt på allt.

Adress: Albanovägen 24.

Proviant ligger i hus 2 på Albano, plan 4. Foto: Jennifer Snårbacka


Baguette på Café Proviant Albano

Småhungrig? På café Proviant hittar du nybakt bröd och fika. Öppettider är 08 till 16.30 på vardagar. Ligger på plan 2 i hus 2. Här betalar du exempelvis 67,5 kronor för en baguette — om du är student får du 25 procent rabatt på allt.

Café Proviant ligger i hus 2 på Albano. Foto: Jennifer Snårbacka


Pasta på The Coffice Albano

Ett litet kafé och matbutik vid hörnet av hus 3 på Albano. Här finns ett rätt stort utbud. Du betalar 79 kronor för en pasta eller wok. En pizza kostar 89 kronor, och en sallad kostar 72 kronor. Studentrabatt erbjuds inte här.

Adress: Hannes Alfvéns väg 10

The Coffice ligger i hörnet av hus 3 på Albano. Foto: Jennifer Snårbacka