Akademiguiden HT -20: Digitala arbetsmiljön

FOTO: Felix Lidéri

Akademiguiden HT -20

Troligtvis blir en av dina första utmaningar som ny student på SU att sätta dig in i det myller av digitala tjänster (och ibland otjänster) som universitetet erbjuder.

Något som kommer vara extra viktigt nu när universitetet på kort tid behövt ställa om stora delar av sin verksamhet och undervisning från fysisk till digital. Hur hittar du till din kurssida? Vilken är din universitetsmejl? Hur aktiverar jag Zoom? SU:s studentavdelning hjälper dig att komma igång.

På SU pågår just nu också arbetet med att införa en ny lärplattform, Athena. Trots att arbetet med införandet av Athena går framåt så har projektet dragit ut på tiden och nedsläckingen av Mondo, den tidigare och numer utdaterade plattformen för anställda och studenter, har skjutits upp ett flertal gånger. Flera kurser finns ännu inte i Athena, och en mängd kompletterande digitala plattformar och system används fortfarande.

Under höstterminen 2018 gjorde vi en djupdykning i just IT-miljön på SU. Läs gärna den för att få en övergripande bild av hur studenternas digitala arbetsmiljö fungerar på SU.

Du hittar TEMA: Digital arbetsmiljö här:


Du hittar hela Akademiguiden här!
Felix Lidéri