BLABALBA - Den försvunna dikten

Vad är egentligen litteratur? Hur vet man att den är bra eller dålig och vem bestämmer i så fall det? Var går gränsen för vad som är litteratur och hur skiljer sig det moderna skrivandet från det mer klassiska?

I kulturprogrammet BLABALBA pratar Jim Hagström med litteraturvetare, spoken word-artister och etablerade författare om litteraturens betydelse för den samtida människan. Det diskuteras bland annat fin- och fullitteratur, skillnaden mellan dikt och sång samt hur viktigt det skrivna ordet faktiskt är. Jim besöker också några av de platser i Stockholm som inom litteraturen anses vara extra betydelsefulla.

I det andra avsnittet av BLABALBA träffar Jim spoken word-poeten och föreläsaren Niklas Mesaros, som i vår uppträder på Dramatens stora scen, i en föreställning där han och andra poeter från hela Sverige formulerar sin samtid med ursinne, kraft och precision. 

Jim och Niklas pratar bland annat om poesins betydelse, hur det är att försöka sätta ord på känslor och om det verkligen går att tävla i något så subjektivt som poesi.  

Medverkande: Jim Hagström och Niklas Mesaros

Biljetter till Dramaten & Spoken Word den 12/5 och 13/5 hittar ni här.

Axel Wråkhufvud