Ny form av digitalisering hos Studenthälsan – skulle egentligen kommit under pandemin

En uppgradering från vanligt telefonsamtal till videosamtal ska vara möjlig på Studenthälsan från och med i vår. Tanken var att detta skulle ha skett under pandemin, men det var svårare än man trott att få till det med alla lagar och regler.

Ingemar Dahlgren är verksamhetschef på Studenthälsan. Där erbjuder man, förutom individuella samtal, även workshops om stress och träffar för att utöva yoga. Foto: Sofi Röjlar

På Studenthälsan kan man som student få hjälp av bland annat kuratorer och psykologer. När det kommer till individuella samtal erbjuder de just nu fysiska möten och telefonsamtal, men i vår kommer man även kunna ha videosamtal.

– Det har vi velat ha sen i början på pandemin, men av juridiska skäl har vi inte kunnat, säger Ingemar Dahlgren, verksamhetschef på Studenthälsan.

För att ro projektet i land har de behövt samarbeta med dåvarande dataskyddsombudet på Stockholms universitet.

– Nu har han tittat på det här och vi har gjort en riskanalys, så här om veckan skrev jag på en offert för licenser, berättar Ingemar Dahlgren.

Samtalen kommer gå via deras egna journalsystem och vanliga lösningar för videosamtal såsom Zoom hade inte fungerat då de jobbar under hälso- och sjukvårdslagen.

– Vi vet inte hur populärt det kommer bli med videosamtal, men några tycker nog det vore trevligt att se den man pratar med, men det passar nog inte alla, säger Ingemar Dahlgren.

Trots att pandemin nu är över, och fysiska samtal där man ser varandra är möjligt igen, tycker inte Dahlgren att videolösningen är ett slag i luften.

– Nu når vi också distansstudenter bättre, konstaterar han.

Sofi Röjlar