Stundvis hätsk stämning på SUS kårvalsdebatt

Under gårdagen genomfördes Stockholms universitet studentkårs, SUS, kårvalsdebatt. Debatten med de fem partierna modererades av SSCO:s vice ordförande Hugo Thorén och kom att bland annat att behandla frågor om studentlivet på campus, införandet av en kårpub, samt miljö- och bostadsfrågor. 

BILD: Skärmdump från studentkårens facebooksida

Gårdagens kårvalsdebatt blev stundvis hätsk och i centrum för detta stod det nya Konservativa Partiet, KP. Mest hettade det till kring ett uttalande från företrädaren för KP, när hon menade att partiet, istället för att lägga resurser på Studenthälsa på SU, ”fann det konstigt att man ska behöva lägga resurser på 50 olika toaletter för alla påhittade pronomen som finns.” Något som väckte starka reaktioner hos flera av de andra debattdeltagarna.

Men även andra frågor kom att väcka känslor och engagerade replikskiften. Dels anmärktes det flertalet gånger på att den som företrädde Konservativa Partiet i debatten inte är varken student vid SU eller medlem i studentkåren. Men också frågor gällande alkoholförsäljning på en kårpub, att arbeta för ett klimatneutral universitet, samt SUS roll och möjlighet att påverka byggandet av fler och billigare studentbostäder väckte debatter mellan alla partiers företrädare.

Se debatten i sin helhet på studentkårens facebooksida.