Scrolltips till mellandagarna

Vi känner alla igen känslan som uppstår efter jul, när den sista skopan Janssons är uppäten och julklapparna för länge sedan öppnade. När magen är fylld till bredden med mat, alla släktens samtalsämnen redan är uttömda och tröttheten infinner sig. Då är det dags att djupdyka ner i floden av Instagrams guldklimpar! #studietid har samlat en lista med scroll-vänliga instagramkonton som kan förgylla dina mellandagar.

Besök profilerna genom att klicka på bilderna.

#1. Hemnetknarkarna

På Hemnetknarkarna uppmärksammas bostadsannonsernas missar, egendomligheter och underliga PR-trick. Här hittas många okonventionella inredningsidéer som kan skrattas åt, gråtas över eller kanske inspireras av.

#2. In_otternews

Den eminenta redaktören Archibald Otter förmedlar de främsta nyheterna från utter-världen. Både underhållningsvärdet och gullighetsfaktorn är på topp.

#3. Quarter Life Poetry

Quarter Life Poetry erbjuder poesi om hur det är att bli vuxen och allt vad det innebär. Vackra samtidsspaningar om relationer, karriär och framtidsförhoppningar. Ofta satiriskt, alltid underhållande och 100% relaterbart.

#4. Kanye Doing Things

Det här kontot är exakt vad det låter som. Vi får följa den amerikanska rapparen Kanye West när han, ja, gör saker. Förvånansvärt underhållande.

#5. Juridikbanken

Ett bra konto för dig som vill veta vad som faktiskt står i den svenska lagboken. Och ett perfekt konto för dig som önskar att du läst juridik. Juridikbanken förklarar aktuella rättsfall och redogör för allmännyttiga lagtexter på ett korrekt och sakligt sätt, ungefär som att ha en kompis på juristlinjen.

#6. Tucker Budzyn

Goldenretriervern Tucker är ett riktigt charmtroll, ett fluffigt sådant. På hans konto får vi följa hans vardag tillsammans med sin matte “Linda” och hans hundkompisar. Ett konto inte ens en kattälskare kan ogilla.

#7. Arga Bibliotekstanten

Gillar du litteratur och avskyr särskrivningar kan det här vara kontot för dig. Arga Bibliotekstanten är bibliotekarien som fått nog. På sitt konto publicerar hon språkmissar, ordvitsar och massvis av litterära referenser. En alldeles underbar potpurri.

#8. Texts From Your Existentialist

Älskar du Nitzche och Descartes? Vill du fylla alla dina vakna timmar med filosofi? Då är det här kontot för dig. I förra årets scrolltips hittas Texts From Your Ex, i år har vi tagit det till en mer abstrakt nivå. Här finns både filosofiska utsvävningar och estetiska bilder.

#9. History in Color

Det här kontot visar upp delikata fotografier färglagda i efterhand. Bilderna ger historien ytterligare liv, i jämförelse med sina svart-vita original. Ett perfekt konto att följa för dig som gillar historia och/eller vackra fotografier.

#10. Awkward Family Photos

Här publiceras förfärliga bilder som hämtade ur mammas gamla fotoalbum, med både personliga och roliga captions. Kontot ska enligt uppgift även vara Camilla Läckbergs personliga favorit. Bara det är väl värt en follow?

#11. Hundar På Tuben

Alla hundälskare vet hur fantastastiskt det är när man hamnar bredvid en riktigt söt vovve på tunnelbanan. På det här kontot får du din dagliga dos av hundar i kollektivtrafiken. Fantastiskt!

#12. Nostalgi3000

Vad är bättre i mellandagarna än att återuppleva sin barndoms bästa stunder? Det här kontot ger dig nostagliska återblickar på några av 80-00-talens bästa tv-ögonblick. Mysigt!

Om du inte får nog av scrolltips hittar du förra årets lista här.




Hedvig Nittve