#studietid nominerad till Tidskriftspriset 2020

#studietid är nominerad till Tidskriftspriset 2020, i kategorin Årets Tidskrift Fackpress. Priset ges till en tryckt och/eller digital tidskrift som har utmärkt sig för redaktionellt framstående insatser, hantverksskicklighet, att ha utnyttjat sitt format, och att ha engagerat sin målgrupp.

Nomineringen tillkännagavs idag måndag, och juryns motivering lyder:

“Här är en kaxig tvååring som går all in i digitalt – hela tiden med full koll på vad deras läsare behöver. Här blandas relevanta granskningar med instrumentell journalistik på en sajt som verkligen utnyttjar alla möjligheter för att guida till studentens vardag.”

– Jag är väldigt stolt och glad över att #studietid blivit nominerad till Tidskriftspriset 2020, säger #studietids chefredaktör Sara Berg.

– #studietids uppdrag är att producera studentjournalistik i världsklass, och den här nomineringen bekräftar att vår produktionsmodell, där yrkesverksamma journalister och studenter jobbar tillsammans, verkligen kan leverera kvalitetsjournalistik. Dessutom är ju “kaxig tvååring” kanske det finaste man kan vara här i livet. Superkul!

De övriga nominerade i kategorin Årets Tidskrift Fackpress är Arbetarhistoria, Hem & Hyra samt Lantmannen och vinnaren utses under Tidskriftsdagen den 12 november.

Två andra studenttidningar, Lundagård (Lunds universitet) och Lithanian (Linköpings universitet), nomineras till Tidskriftspriset i kategorin Årets Skoltidsskrift.

Priset delas ut av branchorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Felix Lidéri