BLABALBA - Det litterära Stockholm

Vad är egentligen litteratur? Hur vet man att den är bra eller dålig och vem bestämmer i så fall det? Var går gränsen för vad som är litteratur och hur skiljer sig det moderna skrivandet från det mer klassiska?

I kulturprogrammet BLABALBA pratar Jim Hagström med litteraturvetare, spoken word-artister och etablerade författare om litteraturens betydelse för den samtida människan. Det diskuteras bland annat fin- och fullitteratur, skillnaden mellan dikt och sång samt hur viktigt det skrivna ordet faktiskt är. Jim besöker också några av de platser i Stockholm som inom litteraturen anses vara extra betydelsefulla.

I det tredje avsnittet av BLABALBA tar Jim en rundtur i det litterära Stockholm. Det är en vandring i både tid och rum med både moderna och historiska inslag. Jim besöker platser som har och har haft stor betydelse inom litteraturen men läser också upp delar från kända verk som genom åren hjälpt till att skildra och forma Stockholm som stad. Det är en hyllning till några av Sveriges mest betydelsefulla författare men också till en av världens vackraste städer. 

Medverkande: Jim Hagström

Axel Wråkhufvud