SUS får nytt styre: "Det kommer bli ett väldigt roligt år"

Disa Ahlblom-Berg pluggar till studie- och yrkesvägledare, men har i och med sitt uppdrag i SUS pausat studierna. Foto: Sofi Röjlar

Nu har SUS:s nya presidium och styrelse valts. Ordförandeposten för kommande verksamhetsår tilldelades Disa Ahlblom-Berg, nuvarande viceordförande.

– Det känns jättekul. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med de saker jag jobbat på under året. Jag känner mig inte helt färdig med SUS än, säger Disa Ahlblom-Berg.

Under onsdagskvällen hölls SUS första fullmäktige efter valet, även kallat valfullmäktige.

Ett av flera beslut som togs var vilka som ska styra SUS under verksamhetsåret 2023/2024.

SUS nya ordförande

Fullmäktige beslutade att Disa Ahlblom-Berg från Vänsterns studentförening ska bli SUS ordförande. Hon har under nuvarande verksamhetsår varit vice ordförande.

– Jag tar med mig all den kunskapen jag fått medan jag varit vice ordförande. Det ger en bra stabilitet i organisationen, att jag redan sitter på kunskap men också relationer med universitetsledningen och andra som vi samarbetar med. Det gör att man inte varje år kommer in på ruta ett, berättar Disa Ahlblom-Berg.

Den största utmaningen hon ser att SUS står inför det kommande verksamhetsåret är engagemanget för studentkåren.

– Hur ska vi få folk att engagera sig i den demokratiska strukturen och hur får vi folk att engagera sig i studentföreningar och studentråd, säger Disa Ahlbom-Berg.

Den som fick posten som vice ordförande är Alicia Dickner från S-studenter.

Utmaning med ny styrelse

Under fullmäktige valdes också en ny styrelse. Styrelsen är den som förverkligar det som fullmäktige beslutar.

Disa Ahlblom-Berg ser positivt på att det valts in nya personer i styrelsen, men ser också att det kan komma med ett arbete.

– Vi haft väldigt mycket samma personer i styrelsen. Nu kommer det vara en utmaning att jobba ihop en ny grupp som ska samarbeta, men främst tror jag att det kommer vara roligt att få in nya engagerade personer i SUS.

Dessa blir ledamöter i kårstyrelsen:

Alicia Dickner, S-studenter

Nora Hofling, Studentpartiet

Disa Ahlblom-Berg, Vänsterns studentförening

Victor Dahl, S-studenter

Louise Malm, S-studenter

Martin Hansson, Studentpartiet

Leia Molin, Vänsterns studentförening