Student mejlbombade anställda - stängs av

En stundent vid Lunds universitet stängs av efter att ha trakasserat anställda vid universitetet via mejl. Studenten menar att han själv blir diskriminerad eftersom han är en svensk man.

En manlig student stängs av efter att ha mejlbombat kvinnliga anställda på nationalekonomiska institutionen, rapporterar Sydsvenskan. Studenten ska bl a i sina mejl diskuterat muslimer, invandring och våldtäkter samt anklagat universitetets examinatorer för att ha diskriminerat honom eftersom han är en svensk man.

I massmejl anklagar han även den kvinnliga personalen på universitetet för att vara inkompetent, samtidigt som han argumenterar för våld mot kvinnor. Nämnden konstaterar att studenten inte kan fällas för sexuella trakasserier eftersom han inte förstår att beteendet är kränkande. Utifrån den anmälan som har gjorts går det heller inte att visa exakt vilka personer som kränkts. Studenten fälls däremot för att ha stört verksamheten vilket resulterar i att han stängs från all undervisning under oktober. 

Studenten har efter beslutet om avstängning stämt rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning, och har nu även häktats för hot mot åklagare och övergrepp i rättssak.

Hedvig Nittve