Är det verkligen ingen som vet vad forskarna gör?

#STUDIETID GRANSKAR Universitetet är en stor och märklig plats. Ett eget universum, ständigt expanderande och fyllt av exploderande supernovor av ny kunskap och fantastisk nyfikenhet. Men där finns också stora mörklagda fält av okänd materia. Ytor i fullkomlig skugga och totalt kaos.

#studietid har rest till ett sådant okänt hörn av universitetets universum, och vi har kommit tillbaka för att berätta om forskningsdatabasen som inte går att lita på och om miljarder i forskningsmedel som inte går att spåra.

Allt började med en enkel fråga. Vilka är de tio största forskningsprojekten på SU just nu? Ni kan aldrig ana vad som hände sen…

RESEARCH, TEXT och PRODUKTION: Sara Berg, Axel Wråkhufvud, Felix Lidéri, Emmeli Nilsson, Alexander Norrgrann, Hedvig Holgersson och J++.

Sara Berg