Podererat

Podererat är #studietids podd för debatt och diskussion om allt som berör studenters liv och villkor på Stockholms universitet. I podererat utgår vi från insändare och debattinlägg som studenter skickar till redaktionen – och så tar vi diskussionen.

Medverkande: Sara Berg + gäster.

Lyssna på senaste avsnittet här:

 

Plugg 26+

Efter flera år i yrkeslivet började Sara och Christine att plugga igen och kände sig fett gamla. Det ville de prata om och startade podcasten Plugg 26+. Nu är de trötta på att prata om sig själva. Därför bjuder de in andra studenter för att prata om sina studiesituationer och lite till.

Medverkande: Sara Mörk och Christine Fullman + gäster.

Lyssna på senaste avsnittet här:

 

copy+paste

copy+paste är satirpodden som gör narr av allt från lokala nyheter till större och mer komplicerade frågor inom politik, samhällsfrågor, forskning och kultur. Med lite extra fokus på studentliv diskuteras nya studier och forskning samt bästa köptipsen för studenter med tunnare plånböcker, allt detta inom humorns roliga ramar!

Medverkande: Daniel Sanchez, Kirsty Armstrong och Christoffer Nyqvist

Lyssna på senaste avsnittet här:

 

FOTO: Redaktionen

Moralpanik

MORALPANIK är podden som vrider och vänder på olika dilemman som studenter ställs inför genom att och fråga sig; vad säger forskningen? Vad säger lagen? Och vad säger moralen? Kan det vara läge för lite moralpanik, eller kan man komma undan med en lätt skamvåg?

Medverkande: Sara Berg, Stefanie Tagesson och Jim Hagström

Har du ett moraliskt studentdilemma som håller dig vaken om nätterna? Vill du hjälpa en vän med problem och “fråga åt en kompis”? Skicka din fundering till redaktionen@studietid.se, och skriv “Moralpanik” i ämnesraden!

Lyssna på senaste avsnittet här: