Emojin fyller 20 år!

1999 skapade japanen Shigetaka Kurita den första emojin. Det internationella bildspråket var till en början endast för japaner men efter att Apple 2008 inkluderade "emoji-tangentbordet" till sina japanska iPhone-användare började olika hacks och så kallade "jailbreaks" öppna upp för en global användning. Sedan dess har emojin varit en självklar del i vår textkommunikation och när Emojipedia förra veckan presenterade version 12 låg ett stort fokus på inkludering och representation. Nu har internetmuseum.se sammanställt emojins historia på deras hemsida.

Read More
Transhumanism på frammarsch

Tranhumanism, filosofin/ideologin som förespråkar att vi med hjälp av teknik förbättrar oss själva, båden mentalt och fysiskt, är på växer allt mer i Sverige. Idag har drygt 5 000 människor opererat in mikrochip i kroppen för att göra sin liv enklare, skriver forskning.se.

Read More
Långa fängelsestraff i högskoleprovshärvan

Tack vare nedgrävda väskor med 1,6 miljoner kronor i kontanter och ett usb-minne med listor över fuskare och deras beställda resultat på högskoleprov kunde polisen till slut sätta dit ligan som under flera års tid sålt fusk och omsatt miljonbelopp. Under torsdagsförmiddagen dömdes de huvudåtalade till långa fängelsestraff, rapporterar DN.

Read More
Felix Lidéri
Här är årets 33 nya ord

Flossa, dm: a och bokashi. Det är några av orden som är med i årets nyordslista. Bakom nyordslista står Språktidningen och Språkrådet. Listan utkommer för att belysa nya svenska ord som förekommit under året.

Read More
Martin Nilsson
När studier liknar spel ökar motivationen

Den 5 december är Gamifyus på Stockholmsmässan, en dag inriktad på spelifiering där fokus ligger på hur motivationen kan öka genom att göra verkligheten mer likt ett spel. #studietid har pratat med Adam Palmquist, föreläsare inom spelifiering och doktorand inom informationsteknologi, om hur spelifiering kan hjälpa oss i våra studier.

Read More
Sofia Malm