Bevakning med hund får skyltar på campus

Skyltar för bevakning med hund har dykt upp på Campus Frescati. Dock är hundar på campus inget nytt.

– Vi har haft hundar på campus i två och ett halvt år, det är bara skyltarna som dröjt, säger Thomas Hårberg, Säkerhetssamordnare på SU.

FOTO: Felix Lidéri

Det är väktarbolaget Tempest som ansvarar för säkerheten och bevakningen av Stockholms universitet, och enligt Thomas Hårberg har hund används i bevakning av campus i två och ett halvt år, men endast under kvälls- och nattetid. Däremot har skyltningen dröjt då platser för skyltning och skyltens utformning dragit ut på tiden.

– Vi har haft hund här länge. Även Securitas som hade bevakningen innan Tempest hade hund. Det blir lättare för väktaren som går sin rond om kvällarna. Om man till exempel behöver tömma lokaler där någon dröjt sig kvar eller sover så kan hunden enklare upptäcka dessa. Sen har man ju lite skydd av en hund om det skulle komma någon buse, säger Thomas Hårberg.

Felix Lidéri