Kåren säljer Högskolerestauranger AB

Stockholms universitets studentkår (SUS) säljer Högskolerestauranger AB. Det blir restaurangkoncernen Nordrest som tar över i princip hela verksamheten på tio orter i Sverige. Det skriver SUS och Nordrest i ett gemensamt pressmeddelande.

FOTO: Felix Lidéri

Efter att SUS har ägt och drivit restaurangkedjan HÖRS i närmare 50 år tar nu Nordrest över driften. Målet för koncernen är att höja kundupplevelsen och öka mervärdet genom att utveckla kedjan efter studenternas önskemål.

– Vår affärsidé är att vara ett modernt och renodlat restaurangföretag med fokus på att erbjuda kundanpassade koncept, vilket skiljer oss från konkurrenternas standardiserade lösningar då vi skapar tydligt mervärde, säger Thomas Dahlstedt, grundare och ägare av Nordrest i pressmeddelandet.

Nu ser kåren fram emot att kunna fokusera verksamheten i det café i Studenthuset på Campus Frescati som man valt att behålla.

– Vi har med Nordrest funnit den bästa lösningen för studenter runt om i landet där Högskolerestauranger finns. Nordrest är en stabil ägare med höga ambitioner och ett brett utbud. För studenter vid Stockholms universitet innebär det dessutom att de nu får en ny studentdriven mötesplats i hjärtat av Campus Frescati, säger Nils Bergmark, ordförande för Stockholms universitets studentkår i pressmeddelandet.

Nordrest AB uppger att man tänker fokusera på hållbar restauranglösning och lägga kraft på att genom fler vegetariska alternativ och mindre kött försöka utsläppetkoldioxid (C02). Man planerar också låta gäster betala mat per kilo. Något som tidigare minskat svinnet med 80 procent på Nordrests restauranger.

– Vi ser stor potential i Högskolerestauranger AB och har en spännande tid framför oss när vi ska möta personalen och utveckla utbudet. Våra grundvärderingar är tillgänglighet, glädje och passion, vilket studenterna kommer att upptäcka när vi tar över den 28 juni, avslutar Thomas Dahlstedt i pressmeddelandet.