Stökig start på veckan för pendlarna

Stockholmstrafiken drabbades på måndagsmorgonen av flertalet störningar för både bil- och kollektivtrafik. Värst drabbade blev resenärerna på röda linjen när en trasig strömskena tvingade trafiken att vända vid Mariatorget. Runt 9.30 var problemen lösta men följdes av följdförseningar.

Allt började klockan fyra på måndagsmorgonen när släpet till en lastbil välte vid E4/E20:s avfart mot södra länken. Klockan sex var flera bilar inblandade i olycka vid Kungens kurva. Därefter drabbades tvärbanan av en nedriven luftledning mellan Årstaberg och Stora Essingen och folk hänvisades till ersättningsbussar. Slutligen drabbades även röda linjen av störningar när en strömskena hoppade ur sitt läge vid Slussen och kunde bara trafikera ett spår.

– Det var minst sagt en besvärlig morgon för de hundratusentals resenärerna i morgontrafiken, uppger Claes Keisu, kommunikatör på SL, för Mitt i Stockholm.

09.30 var röda linjen åter igång, dock med stora följdförseningar som beräknas vara slut under eftermiddagen. Däremot var det värre för tvärbanan vars problem väntas vara åtgärdat först under tisdagen.

– Där kör vi ersättningsbuss mellan Stora Essingen och Årstaberg. Det kommer nog pågå dygnet runt, säger Claes Keisu.