Elva personer till sjukhus när ett studentboende fattade eld

Två personer tvingades hoppa från sjunde våningen när en brand utbröt i en studentbostad i Jönköping. Elva personer fördes till sjukhus varav ena ska vara allvarligt skadad.

Det var strax efter klockan två som larmet kom. Branden ska ha startat i husets sjunde och översta våning. Två personer tvingades hoppa från lägenheten varav den ena hoppade innan räddningstjänstens landningskudde kommit på plats. Två personer kunde räddas genom en stegbil.

Enligt Länssjukhuset Rydhov är en person allvarligt skadad, men läget beskrivs nu som stabilt. Två personer får vård för måttliga skador och resterande åtta har lindriga skador, främst i form av rökskador, uppger räddningstjänsten för SVT.

Branden var släkt vid klockan tre. Polisen har nu spärrat av platsen och en inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.