Farligt ämne orsaken till polisens avspärrning

Ett farligt ämne hittades i veckan under en genomgång av SUs lagringssytem för kemikalier. Under förmiddagen har polisens bombgrupp funnits på plats för att avlägsna kemikalien, tillsammans med ambulans och räddningstjänst. Stockholms universitet uppger på sin hemsida att kemikalien transporterats från Arrheniuslaboratorernas A- respektive F-hus och att området därmed varit avspärrat.

Read More
Hedvig Holgersson
Kårpartiernas viktigaste valfrågor

KÅRVAL 2019 Årets kårval på Stockholms universitet äger rum 23 april till 3 maj och i dagarna kungjordes årets uppsättning av kårpartier. Efter att valnämnden enhälligt beslutat att godkänna samtliga partiansökningar ställer återigen fem partier upp i vårens kårval. Men vad vill partierna? #studietid inleder valbevakningen med tre snabba frågor.

Read More
Dåligt stöd för studenter som behöver amma

I mitten på mars föder Gabriella sitt första barn. Det betyder att hon behöver ta pauser för att amma när hon ska skriva sin sista tenta. Men när hon sökt råd och stöd hos universitetet om hur hon ska kunna genomföra tentan har hon möts av motstånd.
– Efter att ha fått nej till anpassning flera gånger frågade jag institutionen vad de tyckte jag skulle göra. De säger bara att jag ska ta studieuppehåll, vilket jag inte vill, och sen säger de nej till alla mina förslag.

Read More
Kall vår i/på mars?

Mars och våren står för dörren, med pollen, sol och förrädiska temperaturer som lockar till alldeles för kalla vårjackor alldeles för tidigt. Om detta skulle göra dig nedstämd alla d-vitaminer till trots så har National Aeronautics and Space Administration (NASA) nu en vädertjänst för vår näste i vintergatan och kommande månads namne, Mars.

Read More
Felix Lidéri
EU 💔 internet?

Nu har EU:s lagstiftare till slut enats om nya upphovsrättsregler som ska ge ersättning till de som skapat innehåll som sen sprids på nätet. Något många tror kommer slå hårt mot it-företag och bli slutet för dagens fria internet, rapporterar Sveriges Radio.

Read More
Felix Lidéri
Emojin fyller 20 år!

1999 skapade japanen Shigetaka Kurita den första emojin. Det internationella bildspråket var till en början endast för japaner men efter att Apple 2008 inkluderade "emoji-tangentbordet" till sina japanska iPhone-användare började olika hacks och så kallade "jailbreaks" öppna upp för en global användning. Sedan dess har emojin varit en självklar del i vår textkommunikation och när Emojipedia förra veckan presenterade version 12 låg ett stort fokus på inkludering och representation. Nu har internetmuseum.se sammanställt emojins historia på deras hemsida.

Read More
Transhumanism på frammarsch

Tranhumanism, filosofin/ideologin som förespråkar att vi med hjälp av teknik förbättrar oss själva, båden mentalt och fysiskt, är på växer allt mer i Sverige. Idag har drygt 5 000 människor opererat in mikrochip i kroppen för att göra sin liv enklare, skriver forskning.se.

Read More