Satirpodden som INTE tar julledigt!

SATIR copy paste är satirpodden som INTE tar julledigt! I veckans avsnitt pratar Daniel, Kirsty och Christoffer bl.a. om att Bitcoin rasar och trollguld blir dyrare, att gorillor fuskar och om konstnärer som skriker i flera timmar medans människor skriker på riktigt någon annanstans. Det blir mörkt. Riktigt mörkt. Snabbt. Dessutom: Riksdagsbudget, hur kul är det? Och blir det roligare med en socioekonomisk dialekt?

Read More
Sara Berg
Scrolltips till mellandagarna

Orkar du inte sträckkolla en serie till? Har du scrollat igenom hela ditt instaflöde redan? #studietid hjälper dig krydda din tillvaro som tar dig dagen med några instagramkonton som på något sätt kan förgylla dina mellandagar. Vilka har vi missat?

Read More
Felix Lidéri
Byt vintermörkret mot biomörker!

Kanske har du en stundande tenta i januari? Kanske går släkten dig på nerverna? Oavsett vad så bör du unna dig en paus i skydd av biosalongens röda sammetsfåtöljer och omslutande mörker. #studietid tipsar om fem filmer väl värda ett besök i under julledigheten.

Read More
Felix Lidéri
Svenskt startup-företag testar hur mycket jante du är

De flesta skandinaver känner till Jantelagen. Lagen från Aksel Sandemoses bok “En flykting korsar sitt spår” om den fiktiva staden Jante som vi lärt oss att både älska och hata. Nu har det svenska startup-företaget Mentimeter utvecklat ett quiz som undersöker om du lever i enlighet med den outtalade uppförandekoden.

Read More
Felix Lidéri