Studiesvepet är tillbaka!

STUDIESVEPET Vad är konst och var finns den på Campus? I veckans avsnitt av Studiesvepet träffar Alexander Norrgrann Richard Julin som är konstnärlig ledare för Accelerator. Accelerator ska när det öppnar i september vara en dynamisk mötesplats för studenter, forskare och alla intresserade med fokus på konstutställningar och restaurangverksamhet med utskänkningstillstånd. Men vad vet och tycker studenterna om SU:s nya konstsatsning? Häng med!

Read More
Sara Berg
Stå i kö för el?

SATIR Den här veckan pratar Daniel om nya, farliga (?) tågstationer utan rulltrappor i Stockholm, Christoffer pratar om hur det faktiskt är konservativa personer som sprider könssjukdomar i Ryssland och Kirsty pratar om att vi inom en snar framtid kan behöva stå i kö för att få el till våra hem! Sen blir det fasta inslag som Summan av kardemumman, Veckans forskning och Veckans köp. God lyssning!

Read More
Axel Wråkhufvud
Sveriges viktigaste podcast

SATIR Den här veckan pratar Kirsty om att Barbie har börjat inkludera funktionsvarierade i deras docksamling, Christoffer pratar om slöjor i simhallar och Daniel bevisar hur copy+paste är Sveriges viktigaste podcast. Sen blir det fasta inslag som Summan av kardemumman, Veckans forskning och Veckans köp. God lyssning!

Read More
Axel Wråkhufvud
Blir det nån mat? Scones med tillbehör!

MATLAGNING Den här veckan bakar vi på #studietid scones med läckra och enkla tillbehör. Det blir bl a en superlätt sylt och en enklare variant på engelsmännens klassiska favorit, clotted cream. Så på med vattenkokaren, fram med ditt bästa te och gör eftermiddagen mysigare med lite afternoon tea!

Read More
Axel Wråkhufvud
Kärlek på Campus i Plugg 26+

Dagens tema är kärlek. Vi snackar om fördelarna och utmaningarna som uppstår när man blir tillsammans med en klasskompis. Hur vinner man personens hjärta och ska man ens tänka på vad som händer om det blir slut?

Read More
Axel Wråkhufvud
Blir det nån mat? Crème Ninon - Grön ärtsoppa

MATLAGNING I veckans avsnitt blir det kronprinsessans favoriträtt Crème Ninon, eller som den heter på svenska, grön ärtsoppa. Men bara för att soppan är en kunglig favorit betyder det inte att den är dyr och svår att laga, utan snarare tvärtom. Ta dig an veckans recept och chocka dig själv samt alla i din omgivning med matlagningsfärdigheter som du inte visste att du hade!

Read More
Axel Wråkhufvud
Klimatförändringar & Kramkalas

SATIR I veckans avsnitt pratar Kirsty om bittra gubbar och tanter som klagar över snöröjningen, Daniel pratar om en man som har stämt ett energibolag för att rädda sin stad och Christoffer pratar om att fenomenet "Cuddle-party" har nått Sverige. Sen blir det fasta inslag som Summan av kardemumman, Veckans forskning och Veckans köp. God lyssning!

Read More
Axel Wråkhufvud
Året första avsnitt av Moralpanik ute nu!

MORALPANIK Kan man exkludera lata personer ur ett grupparbete för att de inte gör något? Är det okej att uttrycka besvikelse över ett ”ok” betyg för vänner på kursen? Och vad ska man göra om man vet att en kurskamrat fuskar? Sara, Jim och Stefanie tar sig an ämnet PRESTATION i årets första avsnitt av Moralpanik! 

Read More
Axel Wråkhufvud
PODDPREMIÄR! Kritik mot SUS kårpartidebatt i första avsnittet av Podererat

DEBATT I dagens avsnitt träffas Carl Tjernell, ordförande för VSF, Vänsterns studentförbund Stockholm och Nils Bergmark, ordförande för Stockholms universitets studentkår. Carl Tjernell är kritisk mot hur Kåren jobbar när de arrangerar debatter mellan kårpartierna på campus. Han tycker att kåren borde skärpa till sig och bli bättre på att ge information om vilka frågor som ska debatteras i god tid innan debatten, och att frågor som partierna har innan debatten ska besvaras ordentligt. Carl, och VSF, vill se en förändring.

Medverkande: Sara Berg, Nils Bergmark, Carl Tjernell

Read More
Axel Wråkhufvud
Blir det nån mat? Kolakakor!

MATLAGNING Den här veckan bakar vi på #studietid kakor, och inte vilka kakor som helst, utan kolakakor. Låt dig inspereras med detta enkla recept och njut framför en klyschig TV-serie med kaksmulor i hela soffan.

Read More
Axel Wråkhufvud
Förintelsehologram?

SATIR Den här veckan pratar Kirsty om misslyckade Brexitförhandlingar, Daniel pratar om konsekvenserna av att logga ut från Facebook och Christoffer pratar om att överlevare av förintelsen omvandlas till hologram för att vi aldrig ska glömma. Sen blir det fasta inslag som Summan av kardemumman, Veckans forskning och Veckans köp. God lyssning!

Read More
Axel Wråkhufvud
PREMIÄR! Blir det nån mat?

MATLAGNING Är du sugen på att laga lite enkel, god och framförallt billig mat så här dagen innan CSN rullar in? Då har vi på #studietid tips på hur en riktigt bra halloumistroganoff ska tillredas i den nya matserien ”Blir det nån mat?”.

Read More
Axel Wråkhufvud
Värsta (och roligaste) avsnittet hittills, eller?

SATIR I veckans avsnitt av copy+paste pratar Kirsty om Storbritanniens ”briljanta” plan för att minska på koldioxidutsläppen, Daniel försöker se samhälleliga fördelar i att en japan nyligen gifte sig med ett hologram och Christoffer tar bestämt men vänligt avstånd från ett vänligt men bestämt avstånd från Copy Paste:s beskrivning av ett ”fanzine” som skoltidning…och deras avståndstagande. Sen blir det fasta inslag som Summan av kardemumman, Veckans forskning och Veckans köp. God lyssning!

Medverkande: Daniel Sanchez, Kirsty Armstrong och Christoffer Nyqvist

Read More
Sara Berg
Humorpodden som VÄGRAR julledigt!

SATIR I veckans avsnitt av copy+paste pratar Kirsty om Ungerns nya ”slavlagar”, Daniel ger ett exempel på fördummande journalistik inspirerat av Metro och Christoffer tar upp en dikt publicerad i Stockholms Universitets skoltidning som kränker oss alla. Avsnittet börjar med att Daniel ber om ursäkt för förra avsnittets ”skandal”. Sen kommer fasta inslag som Veckans Forskning och Veckans Köp. God lyssning!

Medverkande: Daniel Sanchez, Kirsty Armstrong och Christoffer Nyqvist

Read More
Sara Berg
Julafton på #studietid!

JULSVEPET Alex Norrgrann och redaktionen pysslar, lagar julmat och firar jul i denna julspecial. Det bjuds på kulturtips för jullovsaktiviteter, karelska piroger och myz. God jul!

Read More
Sara Berg