“Det går inte att komma ihåg allt!”

FOTO: Hedvig Holgersson

Malcolm Parsons

Bor: Stockholm

Pluggade: Masters i landskapsekologi

Jobbar med: Karttekniker på Roslagsvatten i Åkersberga

Vad är dina bästa pluggtips?

– Jag gillar att plugga på biblioteket, alla sitter där för att plugga så det blir bra studiero.

Hur gör man för att klara tentan?

– Läs igenom alla anteckningar du har från föreläsningarna. Kom ihåg att man inte kan komma ihåg allt, fokusera på övergripande teman.

Vad tänkte du när du valde din utbildning?

– Jag pluggade en kandidat i ekologi, men jag saknade GIS-delen (geografiskt informationssystem red. anm.). Jag kommer ursprungligen från Skottland och det var gratis att plugga här i Sverige, så det var också en bidragande faktor. Jag är väldigt nöjd med det jag studerade, jag har fortfarande jättestor nytta av min masters.

Hedvig Holgersson