Fazer food & co tar över matserveringen i Allhuset

Stundande renoveringar och ökade lokalkostnader fick HÖRS att lämna Allhusets matservering. Nu har den finska livsmedelsjätten tagit över lokalerna tillsvidare när Lantis och Sugoi har ersatts av Fazer restaurang och café.

Efter att Stockholm Universitet sagt upp kontraktet med den dåvarande matleverantören HÖRS (Högskolerestauranger AB) i Allhuset öppnade den nya restaurangen upp sina portar efter sommaren.

- Stockholms universitet sade upp kontraktet med den dåvarande matleverantören Hörs. Uppdraget kom då till oss att hitta en ny leverantör och vi skrev kontrakt med Fazer. Eftersom Lantis står inför en större renovering om två till tre år, gällde det att hitta en aktör som kunde hyra Lantis i denna övergångsperiod. Berättar Marcus Rancken, strategisk fastighetsutvecklare på akademiska hus och fortsätter.

- Vi har även kompletterat matutbudet på campus med foodtrucks, som var på plats från början av september i år.

Varför föll valet på just Fazer?

- Valet föll på Fazer och med dem får vi en ny aktör med stark miljöprofil och grön filosofi, som på relativt kort tid kunde öppna upp till höstterminens start. Vi hoppas att detta blir en bra lösning för alla besökare.

Ordföranden för SUS, Nils Bergmark (S), berättar att det var ökade lokalkostnader och en stundande renovering som låg till grund för att HÖRS (Högskolerestauranger AB) valde att inte fortsätta driva Lantis.

- HÖRS har ju fortsatt sju stycken verksamheter här på SU - Prego, Kaffebaren och Matbutiken. Det är även på någon av dessa platser SUS medlemsfrukostar kommer arrangeras. Vi försöker vara där studenterna är.

Den nya lunchrestaurangen i Allhuset serverar ett flertal olika rätter varje dag - en vegetarisk, en klassisk svensk/nordisk, en modern internationell och en pastarätt. Tillsammans med rätterna finns även en salladsbar, hembakat bröd och kaffe på maten. Dessutom erbjuds rabatterade priser till studenter.

Karl Lilja, som läser kandidatprogrammet i Internationella Relationer, har just ätit på den nya restaurangen.

- Det var gott, jag tog dillkött med stompad potatis. Jag har bara ätit en gång på Lantis tidigare så jag har inte så mycket att jämföra med men jag tycker att maten var lite godare den här gången. Dessutom var salladsutbudet bättre.

Karl Lilja utanför Allhuset

Karl Lilja utanför Allhuset

Hedvig Holgersson