Nytt avsnitt av MORALPANIK ute nu!

MORALPANIK Var går egentligen gränsen för vad som är moraliskt försvarbart för att dryga ut kassan eller fixa gratisgrejer? Sara, Stefanie och Jim tar sig an ett ämne som är brännande hett så här de sista skälvande dagarna innan CSN-utbetalningen, nämligen EKONOMI. Vad säger forskningen? Vad säger lagen? Och vad säger moralen?

Medverkande: Sara Berg, Stefanie Tagesson och Jim Hagström

Read More
Sara Berg
TEMA: Digital arbetsmiljö

TEMA: Digital arbetsmiljö tittar närmare på hur det egentligen står till med SU:s IT-miljö och studenternas digitala arbetsmiljö. Är den bra? Dålig? Eller rent av förskräcklig?

Läs mer om studenternas frustration, om IT-avdelningen som sliter sitt hår och om hur det egentligen borde vara!

Read More
Sara Berg
#frågasvar

Idag är det fredag (tjoho!) men det är också civilkuragets dag, instiftat av SAC-syndikalisterna. Vi uppmärksammar självklart båda de sakerna genom att fråga juriststudenterna på Juristdagarna, Nordens största arbetsmarknadmässa för juriststudenter, hur de ser på civilkurage och vad de ska hitta på i helgen.

Read More
Felix Lidéri
Fler fuskar på SU

Hittills i år har 137 fall av fusk och plagiat anmälts till disciplinnämnden. Det är lika många som under hela förra året, rapporterar DN.

Read More
Sara Berg
NYTT PODDAVSNITT UTE NU! Hur ska man egentligen uppföra sig i allmänna utrymmen?

I veckans avsnitt av MORALPANIK: Hur ska man egentligen uppföra sig i allmänna utrymmen? Är det acceptabelt att sova i datorsalar/bibliotek/grupprum? Är det rimligt att paxa de bästa platserna (gröna runda) i biblioteket och sedan försvinna från dem flera timmar? Hur illa är det att fylla sin termos med Prego-kaffe och sen inte betala för det?

Medverkande: Sara Berg, Stefanie Tagesson och Jim Hagström

Read More
Sara Berg
PODDPREMIÄR! Alkohol och studier, hur funkar det?

MORALPANIK är podden som vrider och vänder på olika dilemman som studenter ställs inför genom att och fråga sig; vad säger forskningen? Vad säger lagen? Och vad säger moralen? Kan det vara läge för lite moralpanik, eller kan man komma undan med en lätt skamvåg?

I första avsnittet: Alkohol och studier, hur funkar det?

Read More
Sara Berg